Elhunyt Ökrös Oszkár a cimbalomvirtuóz

2018.01.16.

Mély megrendüléssel értesültünk arról, hogy a páratlan Ökrös Oszkár, világhírű cimbalom virtuóz a 100 tagú Cigányzenekar Kossuth-díjas szólamvezetője és szólistája, hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Családja és zenésztársai fájdalmában őszinte együttérzéssel osztozik az egész ExperiDance Produkció, Vona Tibor alapító, ügyvezető és Román Sándor alapító, művészeti igazgató.

Ökrös Oszkár személyének, előadóművészi tevékenységének hiánya óriási veszteség a magyar kultúrának, és a zenész társadalomnak egyaránt. Oszkár káprázatos géniusz volt, aki több száz előadáson kísérte játékával a  'Fergeteges' című koprodukciónkban a tánctársulatot, és aki lenyűgöző virtuózitásával folyamatosan önálló vastapsot kapott minden alkalommal. Zenéjén keresztül örökké velünk marad, de hiányát senki sem pótolhatja!

Ökrös Oszkár a Magyar Örökség-díjas, A 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezető szólistája volt több mint 30 éven át. A zenekarral fellépett többek közt a lisszaboni világkiállításon, a párizsi Palais de Congressben és Hollywoodban is.

1995-ben Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel, 2001-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, 2013-ban pedig a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2015-ben Kossuth-díjat kapott a klasszikus és cigányzenei hagyományok ápolását és népszerűsítését szolgáló, világszerte népszerű előadóművészi pályája elismeréseként.

 

Hír megosztása:

Támogatóink